Starten på et godt liv med hesten i centrum

Foreningen Øresundskystens Rideklub (ØRK) driver Stenbjerggård Rideskole som et idrætstilbud for Helsingør Kommune. Vi er medlem af Dansk Ride Forbund, som ligger under DGI. 


Vi fokuserer på ponyridning for børn og unge samt deres sociale fællesskab. Vores kerneværdier er korrekt grundridning, sikkerhed og hestevelfærd.


Kerneværdierne er integreret i rideundervisningen for at sikre, at børn og unge fra starten af deres ridekarriere får en solid bagage med i rygsækken i deres videre færd inden for ridesporten - hvad enten det er bredde- eller konkurrenceridningen.

Stærkt fællesskab med rollemodeller

Vores sociale fællesskab bygger på, at de ”store” fungerer som rollemodeller for de ”små”, hvor vi hjælper og tager hensyn til hinanden - både med ridningen og i de sociale aktiviteter. 


Fællesskabet er så stærkt, at det skaber "venskab af guld".Socialt ansvar

Vi løfter et stort arbejde for omkring 150 børn og unge i form af sundhedsfremmende aktiviteter, gode sociale rammer og fritidstilbud, herunder for en gruppe, der kan være svære at motivere til et aktivt forenings- og idrætsliv. Vi løfter også opgaver omkring social ulighed.


Støttet af Helsingør Kommune der stiller ejendommen til rådighed, samt yder et årligt driftstilskud samt aktivitetstilskud.